Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Είναι μια δράκα φασιστοειδών;



Είναι μια δράκα φασιστοειδών;

του Μ.Δημητρίου, Σημερινή 19/7/2011

Στο όνομα της εναντίωσης στο διχασμό και τη μισαλλοδοξία, η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζει τη διχαστική και μισαλλόδοξη αρθρογραφία της των τελευταίων ημερών.

Έχει για φόντο της τις θλιβερές επετείους της τραγωδίας του πραξικοπήματος και της εισβολής του 1974 και με τη βάναυση απλοϊκότητα της σταλινικής προπαγάνδας, τις συσχετίζει με την -άσχετη προς αυτές- τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί.

Στόχος της, να θολώσει τα νερά στο ζήτημα των ασήκωτων πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης Χριστόφια για τη δολοφονική έκρηξη των πυρομαχικών του «φίλου» και «συμμάχου» δικτάτορα Άσαντ της Συρίας.

Επιδιώκει η «Χαραυγή», με τα εμπρηστικά δημοσιεύματά της, να προκαλέσει αυτό ακριβώς που θεωρητικά προσπαθεί να αποτρέψει, δηλαδή μια πολιτική και κοινωνική αναταραχή.
Θέλει οπωσδήποτε να εκτραπεί προς άλλη κατεύθυνση η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του κυπριακού λαού, για τον άδικο θάνατο των 13 στρατιωτών και πυροσβεστών στο Μαρί και για την τεράστια οικονομική καταστροφή που επέφερε στην Κύπρο η αντιδυτική, αλλοπρόσαλλη και κομπλεξική εξωτερική πολιτική Χριστόφια.

«Το Προεδρικό Μέγαρο, όποιος ένοικος και αν ευρίσκεται εκεί με την εντολή του λαού, είναι ο ναός της δημοκρατίας και κανένας δεν θα αφεθεί να κατεδαφίσει ξανά αυτό το προπύργιο δημοκρατίας, το οποίο έχει καθαγιαστεί με το αίμα των ηρώων της αντίστασης το 1974», έγραψε σε άρθρο της η «Χαραυγή» προχθές Κυριακή.

Ταυτίζει έτσι ξεδιάντροπα τους χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται έξω από το Προεδρικό για την τραγωδία στο Μαρί, με τους πραξικοπηματίες της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄, παρά το ότι ξέρει πολύ καλά ότι οι άνθρωποι αυτοί, προερχόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους, περιλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, δεν έχουν καμιά σχέση με χουντικούς και εοκαβητατζήδες και ένας μεγάλος αριθμός τους δεν ήταν καν γεννημένοι το 1974!
«Δυστυχώς, μια δράκα φασιστοειδών», γράφει η… δημοκρατική εφημερίδα του ΑΚΕΛ, «που εκμεταλλεύονται την οργή και την αγανάκτηση για τον άδικο χαμό των παλικαριών που έπεσαν θύματα της εγκληματικής αμέλειας την 11η Ιουλίου, επιχειρούν να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια. Εκφοβίζουν και προκαλούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Αμφισβητούν τους θεσμούς του κράτους και θέλουν να διαλύσουν τα πάντα. Να καταρρεύσουν τα πάντα και πάνω από τα συντρίμμια, να προκαλέσουν χάος».

Το πολιτικό θράσος και η σταλινική σκληρότητα αυτών που καθορίζουν την πολιτική γραμμή της αυτοαποκαλούμενης κομμουνιστικής εφημερίδας, είναι χωρίς όρια.

Αδίστακτα, ασύστολα και ανέντιμα, στιγματίζει τον κυπριακό λαό ως «μια δράκα φασιστοειδών» που συμπεριφέρονται ως κοινοί ταραξίες και τραμπούκοι που «θέλουν να διαλύσουν τα πάντα».

Αλήθεια, ποια «πάντα» να διαλύσουν; Ήδη διέλυσαν τα πάντα οι γραβατωμένοι και ματσωμένοι γιάπηδες της κυπριακής ψευδοαριστεράς και οι θλιβεροί γλείφτες συνοδοιπόροι τους.

mardaf@hotmail.co.uk 

Αναδημοσίευση: Aganaktismenos 19/7/2011, 18:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου